Nieuwsarchief

Al sinds 6 april 1988 is Max Jeursen de trotse eigenaar van FysioMax. FysioMax is in Stramproy en omstreken een goed bekende praktijk voor o.a. fysiotherapie, acupunctuur, shockwave (ESW) en manuele therapie. De praktijk onderscheidt zich in individuele begeleiding met kwalitatief hoogwaardige therapie.

Gerjan Crins is sinds 2014 een bekend gezicht in de praktijk, werkzaam als fysiotherapeut en manueel therapeut. Gerjan is met zijn sportieve achtergrond vanuit het CIOS een frisse wind die geïnteresseerd is in een breed spectrum van moderne therapievormen. Vanaf 1 januari 2018 mag hij zich de trotse mede-eigenaar noemen van FysioMax.

De jarenlange ervaringen en kennis van Max vormen samen met de frisse blik van Gerjan een sterk fundament voor deze mooie praktijk. Samen met hun medewerkers zullen zij zich blijven inzetten voor een optimale zorgverlening.

Volg dan de wintertraining voor wielrenners bij Fysiomax!

Van oktober tot april biedt Fysiomax wielrenners een unieke training waardoor je fit het nieuwe voorjaarsseizoen in kunt fietsen. In kleine groepen van max 6 personen worden wielrenners doelgericht getraind door Gerjan Crins, een fysiotherapeut met affiniteit voor de wielersport en het individu.

Wielrenners trainen vaak te eenzijdig hun spiermassa. Om de fietsprestaties naar een hoger niveau te tillen traint Fysiomax het lichaam allround op o.a. core stability, coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, explosiviteit en duurkracht. Natuurlijk is de hometrainer/spinfiets een belangrijk onderdeel van deze trainingen.

De trainingen zien er als volgt uit:

Alle renners starten met een individuele intake waarbij de beginsituatie in kaart wordt gebracht. Tevens wordt een gewichtsmeting gedaan waarop diverse percentages zoals lichaamsvet, spiermassa en vocht worden getoond. Op basis hiervan wordt een maatgesneden trainingsprogramma opgesteld dat wekelijks mondeling wordt geëvalueerd en in zwaarte aangepast. Hierdoor wordt ten alle tijden op het juiste niveau getraind. Na de trainingsperiode vindt een eindevaluatie plaats waarbij de geboekte vooruitgang wordt gemeten.Nieuwe deelnemers kunnen gedurende de hele periode instromen. Elke deelnemer krijgt een trainingspasje met daarop 10 trainingen en de mogelijkheid om 2 maal per week te trainen op maandag- en/of vrijdagavond. De kosten van de trainingen zijn afhankelijk van het individueel zorgpakket. Een trainingskaart van 10 lessen kost €80,-. De intake en eindevaluatie kunnen wij, indien je aanvullend verzekerd bent, als fysio-behandeling declareren bij jouw de zorgverzekeraar.Voor meer info en inschrijving kunt je contact opnemen met Fysiomax in Stramproy via (0495) 563385 of fysiomax@gmail.com.

Voel je zekerder ter been en verminder jouw valkans met maar liefst 46%
door onze cursus: Vallen Verleden Tijd

Iedere 7 minuten meldt zich een 65+er ten gevolge van een val bij de eerste hulp. De cursus ‘Vallen Verleden Tijd’ biedt voor ouderen het enige valpreventieprogramma in Nederland waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het echt goed werkt.

Na het volgen van deze cursus is jouw valkans met 46% afgenomen. De angst voor het vallen is zelfs nog meer afgenomen! Hierdoor kun je beter omgaan met valgevaarlijke situaties. Je kunt meer gaan bewegen waardoor jouw conditie en de kwaliteit van leven verbeteren en je meer onder de mensen komt.

Voor welke situaties is de cursus geschikt?

Als je bang bent om te vallen;
Als je vaak struikelt of valt zonder duidelijke oorzaak;
Als je niet meer alleen een wandeling durft te maken;
Als je moeite hebt met traplopen of opstaan uit een stoel;
Als je bang bent om in een onbekende of drukke omgeving te bewegen;
Als je merkt dat je tijdens het lopen minder balans kunt bewaren;
Als je gaat vermijden om op bezoek te gaan of deel te nemen aan sociale activiteiten.

Hoe ziet de cursus eruit?

De cursus bestaat uit 10 lessen van anderhalf uur. Vooraf krijg je een individueel gesprek en een aantal testen om te kijken of deze cursus voor je geschikt is. Tevens vindt halverwege en op het einde van de cursus een individuele evaluatie plaats om jouw voortgang te bekijken.

In de cursus besteden we aandacht aan evenwicht, loop­vaardigheid en eventuele bewegingsproblemen. De lessen vinden plaats in kleine groepjes met veel individuele aandacht. Je wordt begeleid door 2 speciaal hiervoor opgeleide fysiotherapeuten.

De volgende onderdelen komen aan bod:

Hindernisbaan... Obstakels die in het dagelijkse leven valgevaarlijk kunnen zijn worden geoefend.
Sport en spel... Veilig bewegen in een drukke omgeving.
Valtraining... Wat kun je doen indien je onverhoopt toch uit balans raakt? Je leert hoe te vallen en daarmee het letsel te beperken en je leert hoe je weer op moet staan.

Zijn er kosten aan verbonden?

Samen met jou kijken we of jouw zorgverzekering deze kosten vergoedt en wat de mogelijkheden zijn.

Waar kan ik terecht voor deze cursus?

Deze cursus wordt verzorgd door 2 speciaal hiervoor opgeleide valtpreventietrainers bij Fysiomax, Julianastraat 53A in Stramproy.

Beide trainers zijn tevens fysiotherapeut en dus uitermate deskundig in het begeleiden van deelnemers met eventuele lichamelijke problemen. Wij vinden het belangrijk dat je weer meer vertrouwen in jouw eigen kunnen krijgt. We gaan hiermee samen met jou aan de slag waarbij ook plezier en samen zijn een onderdeel van de lessen vormt.

Wanneer kan ik starten?

De cursus start op verschillende momenten. Informeer naar de data

bij Fysiomax via telefoon 0495-563385 of stuur een e-mail naar

fysiomax@gmail.com.

© 2020 Websiteonderdelen.nl - Bob Strik fotografie